image
Sursa foto: Reuters

Un pod rutier, PRĂBUŞIT de la o înălţime de 100 m, lângă Genova; Numărul morților a crescut la 30 // Imagini terifiante

UPDATE 17.56 // Numărul victimelor a crescut până la 30 de morți în acest moment.

Autorităţile italiene au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce echipele de intervenţie caută printre dărâmături.

Printre victime se numără şi un copil, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Cel mai probabil, cauza prăbușirii a fost proasta întreținere a infrastructurii.

UPDATE 16.00 // Presa internațională anunță că sunt cel puțin 20 de morți.

O persoană a fost scoasă în viaţă, marţi, dintre dărâmăturile viaductului şi era transportată cu un elicopter la spital.

Autoritățile din Italia caută supraviețuitori și se tem că numărul victimelor va fi mare, pentru că sub viaduct există case.

UPDATE 14.48 // Șeful serviciului local de ambulanță a declarat că există "zeci de morți", a informat agenția italiană de știri Adnkronos, citată de Reuters.

Un martor a declarat pentru Sky Italia că a văzut „opt sau nouă" mașini pe pod în momentul prăbușirii acestuia, fapt care amintește de „o scenă apocaliptică".

_____

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană, precizând că nu există momentan informaţii despre eventuale victime, relatează postul BBC citat de Mediafax.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident.

Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane au murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute.

Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului.

Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: