image
Sursa foto: Reuters

Un val de caniculă a făcut cel puțin 65 de morți, în Karachi

Cel puţin 65 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile din cauza unui val de caniculă care a afectat oraşul-port Karachi, din sudul Pakistanului, unde temperaturile maxime au ajuns până la 44 de grade Celsius, informează marţi Xinhua, citat de Agerpres.

Faisal Edhi, directorul Edhi Foundation, care operează mai multe morgi şi un serviciu de ambulanţă în această ţară, a declarat pentru presa locală că 114 cadavre au fost aduse în ultimele trei zile la morgile fundaţiei din zonele Korangi şi Sohrab Goth, dintre acestea cel puţin 65 de decese fiind cauzate de insolaţie.

Valul de caniculă a coincis cu mai multe căderi ale rețelei electrice, dar și cu Ramadanul, perioadă în care musulmanii evită să mănânce sau să bea apă până la apusul soarelui.

Edhi a declarat că majoritatea persoanelor care au decedat ca urmare a insolaţiei au murit în locuinţele lor fără a primi ajutor medical la timp. El a adăugat că cea mai tânără victimă avea şase ani, iar cea mai vârstnică 78 de ani.

Autorităţile locale nu au confirmat aceste declaraţii, menţionează presa locală.

Departamentul de Meteorologie din Pakistan a emis o avertizare de caniculă valabilă pentru Karachi, în care se precizează că temperaturile se vor menţine ridicate pe tot parcursul acestei săptămâni, între 40 şi 43 de grade Celsius.

Potrivit media locale, primarul din Karachi, Waseem Akhtar, a recomandat locuitorilor să rămână în locuinţe în timpul zilei pentru a evita insolaţiile.

În 2015, un val de caniculă a provocat decesul a cel puţin 1.200 de persoane, în cea mai mare parte vârstnici, bolnavi şi persoane fără adăpost, majoritatea din provincia Sindh din sudul Pakistanului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: