image
Sursa foto: facebook/Matei Dobrovie

Matei Dobrovie: Sper ca pe 26 august moldovenii din diasporă să nu fie întâmpinați cu bastoane cum a fost la București

Românii de pe ambele maluri ale Prutului duc o luptă de eliberare cu un grup infracțional organizat care le-a confiscat totul - banii prin jaf, țara și speranța unui viitor mai bun acasă, susține deputatul român, Matei Dobrovie.

„Ce spuneam mai demult într-o serie de interviuri se confirmă din păcate: Dragnea replică modelul Republica Moldova - statul capturat de oligarhul Plahotniuc - în România. Un singur om care să controleze toate instituțiile, o justiție care funcționează doar la comanda acestuia, anti-corupție de formă doar pentru eliminarea adversarilor politici, legi de spălare a banilor furați și scăparea corupților - acestea sunt obiective împărtășite de amândoi”, a declarat Matei Dobrovie.

„Consecințele unor astfel de regimuri autoritare, dictaturi mascate care simulează democrația, sunt aceleași: un exod masiv al cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului, care nu au mai suportat sărăcia, corupția și condițiile proaste de viață din propria țară, deteriorarea economiei, corupție endemică, birocrație excesivă și proastă guvernare”, spune deputatul român.

Ca și Dragnea, nici Plahotniuc nu are o funcție executivă în stat, ceea ce nu-l împiedică să controleze Parlament, premier și guvern și mai toate instituțiile, susține deputatul român.

„Pe 26 august la Chișinău vor veni să-și exprime revolta cetățenii moldoveni din diaspora, alungați de corupția Sistemului Oligarhic. Mesajele manifestației vor fi foarte similare cu cele din 10 august de la București. Românii de pe ambele maluri ale Prutului duc o luptă de eliberare cu un grup infracțional organizat care le-a confiscat totul - banii prin jaf, țara și speranța unui viitor mai bun acasă. Sper doar ca moldovenii din diaspora să nu fie întâmpinați cu bastoane, gaze lacrimogene și tunuri cu apă, precum manifestanții pașnici de la București”, a declarat Matei Dobrovie.

„În ciuda represiunii, sunt convins că regimuri de tipul Plahotniuc și Dragnea nu au viitor pentru că teama lor de a pierde puterea este mult mai mare decât cea pe care le-o vor putea insufla vreodată oamenilor liberi”, a conchis deputatul român.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: