image
Sursa foto: Getty Images

Angela Merkel propune închiderea barurilor şi a restaurantelor în toată Germania

Germania și-ar putea închide barurile și restaurantele pe tot teritoriul țării, propunerea fiind făcută chiar de cancelarul Angela Merkel, după ce a crescut semnificativ numărul de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi.

Cancelarul urmează să aibă miercuri o reuniune cu şefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor începând din 4 noiembrie, măsură menită să încetinească răspândirea COVID-19, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Germania închide restaurantele și lasă școlile și grădinițele deschise

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, consultat de cotidianul german Bild, restaurantele vor putea opera numai în regim de livrări pentru acasă, iar şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise.

Angela Merkel a dorit ca şefii executivelor celor 16 landuri să fie de acord cu închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică, scrie digi24.ro.

Acelaşi document arată că guvernul federal doreşte să furnizeze ajutor financiar firmelor afectate de restricţiile antiepidemiologice.

Aproape 15.000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore

Germania, lăudată pentru menţinerea ratei de infectare cu COVID-19 mult sub cea din alte state dezvoltate în faza iniţială a pandemiei, se confruntă în prezent cu o creştere substanţială a numărului total de cazuri, care miercuri a ajuns la 449.275, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă, iar ministrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

Noutăţile partenerilor

comentarii: