image
Sursa foto: Profimedia

Diplomat rus găsit mort în fața ambasadei din Berlin: Ar fi căzut de la etaj, în urma unui „accident tragic”

Un diplomat rus despre care se crede că avea legături cu agenția de spionaj FSB a Kremlinului a fost găsit mort în fața ambasadei din Berlin, au confirmat surse oficiale pentru Der Spiegel.

Bărbatul de 35 de ani, care a fost secretar secund al ambasadei rusești din 2019, a fost găsit mort în fața clădirii, pe data de 19 octombrie, în jurul orei 7:20. Știrea despre moartea sa a fost confirmată și a fost făcută publică abia vineri, 5 noiembrie.

Se presupune că bărbatul a căzut de la ultimul etaj al clădirii din cartierul Mitte, iar ambasada a numit incidentul un „accident tragic”.

Nu a fost stabilită nicio cauză oficială a morții, deoarece ambasada a refuzat o autopsie. Pentru că bărbatul era diplomat, iar „accidentul” s-a petrecut pe terenul ambasadei, autoritățile germane nu au autoritate să efectueze o anchetă, notează Digi24.

Corpul diplomatului a fost transferat între timp în Rusia.

Potrivit informațiilor Der Spiegel, diplomatul mort era înrudit cu un ofițer de rang înalt din FSB care conduce departamentul responsabil cu lupta împotriva terorismului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: