image
Sursa foto: jurnal.md

Tiraspolul a anulat codul roșu de alertă teroristă, dar nu elimină fortificațiile de beton de la așa numitele posturi vamale

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a anulat codul roșu de alertă teroristă în stânga Nistrului, care expiră astăzi, 25 mai și a semnat un nou ordin în care anunță „cod galben” pentru 15 zile

Noua decizie prevede continuarea activității patrulelor formate din reprezentanți ai organelor de forță pe străzi, piețe, stadioane, parcuri, în stații, gări și alte locuri aglomerate.

Totodată se efectuează verificări suplimentare a conductelor de gaz, stațiilor de distribuție a gazelor „în vederea identificării posibilelor locuri de amplasare a dispozitivelor explozive”.

Decizia semnată de Krasnoselski nu anulează nici fortificațiile de la posturile ilegale de control de la trecerea de pe un mal al Nistrului pe celălalt. Autoritățile nercunoscute vor continua controlul strict al automobilelor și călătorilor.

Tiraspolul mai anunță că rămâne în vigoare interdicția de zbor , inclusiv a dronelor „fără aprobarea în prealabil a autorităților din regiune”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: