„Andrei Năstase, candidatul comun al DA, PAS și PLDM, este unicul candidat al opoziției veritabile proeuropene și antioligarhice. Misiunea lui, aparent imposibilă – dacă e să comparăm resursele cu cele enunțate mai sus (resursele Silviei Radu și ale lui Ion Ceban), este să surclaseze consecutiv acești doi candidați ai guvernării. Cred că poate reuși, contracarând handicapul resurselor cu o mobilizare exemplară”, a declarat Victor Ciobanu.

Silvia Radu, candidatul PD, folosește din plin resursa administrativă a guvernării, resursa media a holdingului și cea financiară, a adăugat expertul.

„Este de departe cea mai „înzestrată” la aceste capitole. Un produs de laborator denumit „manager de succes” în paradigma falsă care ni se induce, precum că aceste alegeri nu ar fi politice. Or, alegerile întotdeauna sunt politice. Ion Ceban, candidatul PSRM, pornește cu prima șansă de a ajunge în turul doi pe motiv că are un partid greu în spate, cu resurse comparabile cu PD, și nu are concurenți pe stânga”, continuă Victor Ciobanu.