image
Sursa foto: jurnal.md

PROTESTUL din fața Parlamentului: Mișcarea de Rezistență a cerut validarea alegerilor şi anularea sistemului mixt // VIDEO

UPDATE 13:30 // Protestul din fața Parlamentului s-a încheiat. Sute de oameni au cerut implementarea revendicărilor din Rezoluția adoptată la manifestația din 1 iulie și îndeplinirea Rezoluției Parlamentului European.

UPDATE 12:45 // Protestatarii au revenit în fața Legislativului, unde continuă să protesteze.

Intrarea Parlamentului este blocată de zeci de polițiști echipați până în dinți.

UPDATE 11:48 // Protestatarii merg în marş în jurul Parlamentului. În acest mod, oamenii continuă să ceară validarea alegerilor din capitală, anularea sistemului mixt, îndeplinirea Rezoluţiei Parlamentului European.

„Această guvernare ne vrea ţara izolată în care să huzurească aşa-zisa ministră a depus demersuri pentru ca să ocupe Piaţa pentru concerte. Mitingul din 26 august se va desfăşura în pofida piedicilor, să nu vă lăsaţi intimidați. Nu avem nevoie de concerte, avem voie de o viaţă decentă acasă. Să fim cât mai mulţi pe 26 august în PMAN. Noi ne batem pentru democraţie”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Oamenii scandează în continuare „Năstase e primar!”, „Jos mafia!”, „Noi suntem poprul!”.

UPDATE 10:33 // „Jos mafia!”. Asta se scandează în faţa Legislativului, unde se adună tot mai mulţi oamnei care sunt nemulţumiţi de actuala guvernare.

Totodată, oamenii au venit înarmați cu pancarte în mâini cu deputații PD și toate acțiunile lor. Pe pancarte este scris că acești parlamentari sunt „slugile lui Plahotniuc”.

Manifestanţii au cerut deputaţilor să iasă în faţa mulţimii.

„Mă bucur au ieși atâţia oameni. Suntem aici pentru a determina această guvernare să îndeplinească revendicările populare din 1 iulie şi Rezoluţia Parlamentului European. Mesajul meu pentru oameni este de mulțumire. Îi îndemn să dăm dovadă de solidaritatea. Să fim democratici. Să schimbăm această guvernare oligarhică. Această țară trebuie iubită, nu stăpânită”, a menţionat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr la protestul din faţa Parlamentului.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM organizează la această oră un protest în fața legislativului. Oamenii solicită implementarea revendicărilor din Rezoluția adoptată la manifestația din 1 iulie.

„În timpul ședinței Parlamentului, protestăm și ne facem auziți! Cerem îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență ACUM. Le aducem la cunoștință deputaților care nu au citit atent Rezoluția Parlamentului European solicitările Uniunii Europene”, se spune în mesajul organizatorilor.

Precizăm că pe 1 iulie a fost organizat un protest de amploare la care au participat în jur de 40 000 de oameni.

Liderii Mișcării de Rezistență Națională au îndemnat Diaspora și cetățenii să constituie în fiecare localitate celule de rezistență, la care să se alăture oameni integri, onești.

Iată care sunt revendicările înaintate către guvernare în rezoluția votată în timpul marelui protest din 1 iulie:

- Confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase;

- Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional;

- Demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale ce au dus la invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

- în cazul în care guvernarea nu va curs acestor revendicări, în localități și diasporă vom întreprinte acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii: greve colective și individuale, proteste permanente în fața Guvernului și Parlamentului, blocarea instituțiilor capturate și a căilor de acces către acestea.

- Convocăm pentru 26 august Adunarea Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din Diasporă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: