image
Sursa foto: Profimedia

Se pregătește ”revoluția” pariziană! PSG vrea să scape de nu mai puțin de șapte jucători în iarnă

PSG, liderul din Ligue 1, are un lot evaluat la aproape un miliard de euro, format din 33 de fotbaliști, iar conducerea de pe Parc des Princes vrea să reducă efectivul în iarnă.

Președintele Nasser Al-Khelaifi și directorul sportiv Leonardo încearcă să facă lotul mai compact și totodată să scadă plafonul salarial de la PSG. Primul pe ”lista neagră” este Mauro Icardi (28 de ani). Argentinianul este ”a cincea roată la căruță” în linia ofensivă a lui Pochettino, după Messi, Mbappe, Neymar și Di Maria, iar problemele extrasportive din ultima vreme par să-l fi dat de tot peste cap.

Liderul din Ligue 1 ar vrea să obțină 50 de milioane de euro în schimbul atacantului al cărui contract cu gruparea din capitala Franței este valabil până în vara anului 2024, anunță L'Equipe.

De asemenea, Abdou Diallo (25 de ani), titularul postului de fundaș stânga în debutul sezonului, este pe picior de plecare de la PSG. După revenirile lui Bernat și transferul lui Nuno Mendes, francezul nu mai are nicio șansă să joace în flancul stâng al defensivei, iar despărțirea de clubul de pe Parc de Princes pare cea mai bună variantă pentru toate părțile implicate.

Layvin Kurzawa (29 de ani) este în aceeași situație. Colin Dagba (23 de ani), concurentul pe post al lui Achraf Hakimi și tânărul mijlocaș Eric Junior Dina-Ebimbe sunt și ei vizați de un transfer, în timp ce Rafinha (28 de ani), fără minut jucat de aproximativ două luni, și Sergio Rico, al treilea portar, (28 de ani) și-ar fi cerut plecarea, din cauza concurenței acerbe.

Cu toate acestea, PSG se gândește și la noi achiziții. Oarecum împăcată cu gândul că Mbappe va pleca la finalul sezonului la Real Madrid, conducerea parizienilor caută un înlocuitor pentru șeptarul de pe Parc des Princes, iar principala țintă ar fi Ousmane Dembele, jucătorul Barcelonei.

Conform publicației catalane El Nacional, PSG este gata să profite de impasul negocierilor dintre Dembele și Barcelona și să îl atragă pe fotbalist cu o ofertă mai bună.

Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG, speră ca transferul lui Dembele să se facă, mai ales că el ar veni și gratis pe Parc des Princes, din postura de jucător liber de contract. Și francezul privește cu ochi buni mutarea și ar fi acceptat să înceapă tratativele, deoarece i-ar plăcea să se întoarcă în țara sa natală, dar și să joace alături de Neymar și Lionel Messi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: