image
Sursa foto: jurnal.md

Șor anunță că începe procedura de impeachment împotriva președintelui Maia Sandu: „Mizăm pe deputații PAS”

Partidul Șor anunță că începe de luni, 13 decembrie, procedura de impeachment împotriva președintelui Maia Sandu. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, deputatul fugar Ilan Șor, condamnat în dosarul jafului bancar.

„Înțeleg că mulți vor spune acum că nu ne ajung voturi în Parlament. Așa este. Dar mizez pe faptul că mulți deputați care au intrat în Parlament pe listele PAS, care au crezut în intenții sincere, care sunt oameni sinceri și de treabă, dar care astăzi au văzut genocidul împotriva propriului popor, vor analiza atent și se vor gândi bine cum trebuie de votat în numele cetățenilor și în numele salvării țării. Vom lansa, de asemenea, o amplă campanie de colectare de semnături pentru a cere demisia doamnei președinte”, a declarat Ilan Șor în cadrul unui briefing susținut prin Skype.

Șor a mai adăugat că, în paralel, va fi demarată procedura de acordare a votului de neîncredere în Parlament și a îndemnat toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare să susțină acest demers.

Amintim că Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în iunie 2019 după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. În 2017, el a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Potrivit legislației, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, Președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul a două treimi din deputați. Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Președintelui.

Noutăţile partenerilor

comentarii: