image
Sursa foto: Jurnal.md

Accidentul mușamalizat cu oamenii duși forțat la mitingul PD: AUDIO cutremurător despre femeia oarbă care a murit ulterior

Ies la iveală detalii șocante despre accidentul din 21 octombrie, din raionul Cimișlia, în rezultatul căruia mai multe persoane, care erau duse forțat la mitingul PD, au ajuns la spital cu leziuni, iar o femeie a murit peste o săptămână.

O înregistrare audio, difuzată în exclusivitate la emisiunea „60 de minute” de la Jurnal TV, prezintă mărturisiri cutremurătoare despre modul în care autoritățile locale și centrale tăinuiesc moartea femeii care avea deficințe de vedere și numărul deosebit de mare al celor răniți.

Două microbuze din Comrat, care s-au ciocnit în drum spre Chișinău, urmau să ajungă la mitingul Partidului Democrat. Oamenilor li s-ar fi spus că merg să viziteze o mănăstire, nu la o manifestație cu iz electoral.

În înregistrarea audio se pomenește de Maria Kireakova, femeia oarbă care a decedat ulterior din cauza traumelor provocate de accident. (Vedeți mai jos descifrarea discuției)

„ - A fost adusă o femeie. Ea spunea că o dor organele interne. Dragoi a dus-o acasă. Ea a stat o săptămână cu mâna fracturată. A stat acasă. Sâmbătă seara, ea a ajuns la noi la terapie și acolo a murit. Se pare că ea s-a speriat, întrucât era oarbă. Au luat la mitingul de la Chișinău o femeie oarbă.

- Oarbă?

- Era absolut oarbă. Așa au luat-o la miting, imaginați-vă. Și iată când a ajuns, Dragoi a trimis-o acasă și ea o săptămână s-a plâns că o dor organele interne. Dragoi nu a lăsat pe nimeni, nimeni să nu aibă acces.

- Au fost indicațiile lui?

- A fost de gardă (indescifrabil)... El i-a dus cu ambulanța acasă. Este o femeie cu piciorul rupt. Iată, mai este un bărbat și o femeie, stau acasă. Ea e activistă PDM. Mai este o femeie cu ochii vineți. Mai este un băiat, fiul unui angajat al statului. I-au spus ca dacă nu va merge acolo, poate să nu mai revină la muncă. Băiatul era învinețit, nu poate să ridice capul. 30 de oameni au fost aduși să treacă Roentgenul, acolo doar s-au ciocnit două autobuse.

- Li s-a spus să vină să achite cineva, că nu li se va face Roentgenul. Oamenii plecau acasă fără a fi investigați, pentru că nu avea cine pune cuvântul pentru ei și nici cine să plătească pentru Roentgen.

- Dar ei atunci nu lucrau?

- Erau care nu lucrau.

- Ați spus că femeia a murit sâmbătă?

- Pe 21 a fost accidentul și sâmbăta aceasta ea a ajuns la noi.

- Credeam că a murit ieri.

- Nu. După o săptămână a venit la noi și a murit la terapie.

- Cum s-a putut ascunde totul?

- Eu nu știu. De ce au ascuns? Pentru că oamenii au fost duși la miting ca niște oi. De la Cahul au venit cu autobusul și încă 25 de autobuse au plecat acolo.

- Dar toți acei oameni au fost aduși la dumneavoastră la spital?

- A fost în apropiere de Ciucur-Mingir și acolo, ca să nu bată la ochi, Dragoi a luat toate ambulanțele și i-a adus la noi.

- Femeia a fost deja înmormântată?

- Ieri. Vă spun că era absolut oarbă. Și ea striga că o doare totul.

- Și din acei 30 de oameni câți erau cu fracturi?

- .. cu nas fracturat, coaste fracturate... Altuia i s-a făcut Roentgenul la cap și genunchi. Avea ruptură...picior. În prima zi au făcut Roentgenul 15 oameni, iar a doua zi încă 15. Au fost aproximativ 30 de oameni. Este lista înregistrărilor și la terapie au fost aduși bolnavi.

- Dar cine a plătit pentru ei? Doar nu aveau polițe.

- Nu a plătit nimeni. Dacă nu au putut achita în ziua ceea, au venit a doua zi. Până la urmă au plătit, pentru că ii durea și au venit singuri.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: