image
Sursa foto: thesun.co.uk

Unde a dispărut soția lui Kim Jon Un?

În Coreea de Nord, orice dispariție din spațiul public a unei personalități provoacă imediat zvonuri. Cu atât mai mult când este vorba de prima tovarășă.

Ri Sol Ju nu a mai apărut în public de patru luni. Nu este prima sa dispariție de lungă durată: așa cum amintește presa sud-coreeană, în 2016, ea a lipsit timp de nouă luni, când i-a născut lui Kim a treia odraslă.

Actuala sa absență a alimentat zvonurile că liderul de la Phenian va deveni din nou tată. Pentru a patra oară.

Ultima apariție publică a lui Ri Sol Ju datează din iunie, cu ocazie vizitei președintelui Chinei la Phenian, Xi Jinping. De atunci, ea nu a mai fost văzută la evenimente simbol ale vieții politice nord-coreene, scrie Les Echos, citat de EVZ.

Nu a fost prezentă nici în fotografiile recente cu Kim călare pe un cal alb. A lipsit și în iulie, la a 66-a aniversare a armistițiului Războiului Coreei, la aniversarea înființării Partidului Muncitorilor. Dar, mai ales, a fost absentă la ceremoniile marcând opt ani de la moartea lui Kim Jong Il, tatăl soțului ei.

Chiar dacă zvonurile se vor dovedi exacte și în familia lui Kim se va naște al patrulea copil, există o mare probabilitate ca informația să nu se afle prea repede, dat fiind misterul în care este învăluită viața liderului de la Phenian și a întregii sale familii.

Toate informațiile despre familia lui Kim au provenitdin surse indirecte, mai ales din serviciul secret sud-corean (NIS). NIS a anunțat primul că Ri Sol Ju s-a măritat cu Kim în 2009 și că primul lor copil s-a născut în anul următor.

Al doilea copil s-ar fi născut în 2013. Ar fi vorba de o fetiță, cu prenumele Ju Ae, potrivit fostului mare baschetbalist american Dennis Rodman, care afirmase la vremea respectivă că a ținut bebelușa în brațe. Sportivul l-a descris pe Kim drept „un tată bun” care are o „familie frumoasă”.

În august 2017, NIS anunța nașterea celui de-al treilea copil în familia Kim.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: