Igor Munteanu a sfătuit cetățenii să-și dea votul pentru candidatul cu cele mai bune șanse din rândul partidelor de opoziție care și-au unit forțele.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce trebuie să se întâmple duminică, trebuie să fie o mobilizare generală pentru un candidat care reprezintă opoziția unită, cea care a decis să-și apropie rândurile și trebuie să servească un exercițiu de solidaritate democratică în această țară bătută de probleme. Cetățenii trebuie să aleagă candidatul cu cele mai bune șanse din partidele care s-au unit”, a declarat Igor Munteanu.

În opinia fostului ambasador, actuala campanie electorală a fost una agresivă, iar cele mai multe atacuri l-au vizat pe Andrei Năstase.

„În această campanie a sărit în ochi agresivitatea unor mesaje, în primul rând, transmisă către partidele de opoziție, dificultatea identificării unui candidat comun al câtorva partide importante care cimentează unitatea opoziției din RM, s-a văzut cât venin s-a vărsat spre acest candidat din toate părțile posibile, și de la socialiști, și de la partidul care este factor dominant în coaliția de guvernare. Andrei Năstase s-a trezit încercuit de foarte multe linii de atac, niște factori foarte agresivi”, a mai spus Igor Munteanu.