image
Sursa foto: observator.tv

Un urs lovit de maşină, care s-a ridicat după 16 ore de agonie, a fost împuşcat pe şosea în faţa tuturor

Sfârşit dramatic pentru un urs care a supravieţuit 16 ore, după ce a fost lovit de o maşină, pe o şosea din Harghita, România. Animalul a fost tranchilizat de cinci ori şi împuşcat de faţă cu toată lumea, deşi autorităţile informaseră că îl vor duce în pădure, undeva şi acolo îl vor împuşca. Se pare că s-au răzgândit, aşa că l-au împuşcat în stradă, potrivit Observator.tv.

Ursul de 500 de kilograme, un exemplar extraordinar de urs brun a încercat să treacă, pe timpul nopţii, o şosea din Harghita. O maşină l-a surprins în timpul traversării, proiectându-l în afara carosabilului.

În urma accidentului nimeni nu s-a ales cu traumatisme, însă un copil aflat în maşină a făcut atac de panică, după ce s-a speriat foarte tare.

Ursul, însă, a suferit multiple fracturi şi a rămas pe câmp o perioadă.

Autorităţile au sosit la faţa locului însă nu şi-a asumat nimeni tranchilizarea ursului rănit şi mişcarea lui de la locul accidentului, sau chiar eutanasierea animalului din cauza rănilor. Aşa că s-a făcut o cerere la ministerul Mediului pentru indicaţii privind modul de acţiune în acest caz.

16 ore au trecut, până când ministrul a aflat de ce se întâmplase şi a dispus acţiuni. În tot acest timp, ursul rănit nu a murit, ba chiar s-a târât pe şosea, unde a suferit în continuare, fiind nevoie ca autorităţile să restricţioneze circulaţia pe un sens, dar pe urs tot nu l-au mutat de pe şosea.

Într-un final, după 16 ore, dispoziţia pentru tranchilizare a fost dată, iar autorizaţia pentru uciderea animalului a fost emisă. Nu s-a pus niciun moment problema salvării ursului, pentru că medicul veterinar care l-a consultat a constatat că nu i se mai poate salva viaţa.

Ursul a fost împuşcat în mijlocul şoselei, sub ochii uluiţi ai mulţimii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: