image
Sursa foto: Jurnal.md

Curtea de Apel Chișinău a decis: Fostul deputat Anatolie Zagorodnâi, cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne în izolator

Fostul deputat Anatolie Zagorodnâi, cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne în izolator.

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe de a-l plasa în arest pentru 30 de zile.

Precizăm că, săptămâna trecută, Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile și în cazul foștilor deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită, Sergiu Sârbu, Vladimir Vitiuc și Artur Reșetnicov. Aceștia rămân în izolator pentru 30 de zile. Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu.

Cei cinci foști deputați au fost reținuți pe data de 2 februarie, după ce Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: