image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat român, despre intențiile privind suspendarea lui Klaus Iohannis: „Dragnea se inspiră direct de la Plahotniuc”

Parlamentarul român Matei Dobrovie consideră că Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernare din România, se inspiră direct de la Plahotniuc în intențiile sale de a-l suspenda temporar pe președintele Klaus Iohannis pe o scurtă perioadă de timp.

„Este o altă dovadă că Dragnea se inspiră direct de la Plahotniuc, oligarhul care controlează puterea legislativă, executivă și judecătorească în statul capturat Republica Moldova”, a comentat deputatul USR.

„Ce vrea să facă acum Liviu Dragnea este aproape identic cu ce face Plahotniuc în Republica Moldova”, a menționat Dobrovie, referindu-se la modul în care Dodon a fost suspendat de trei ori.

„Va recurge la suspendarea temporară a președintelui Klaus Iohannis pentru o scurtă perioadă în care să-și pună oamenii lui în poziții strategice în justiție - DNA, DIICOT - și la conducerea serviciilor secrete”, consideră deputatul USR.

„Ulterior, dorind să evite un referendum riscant, intenționează să-l repună pe Klaus Iohannis în funcție, lăsându-l de fapt fără puterea de a mai schimba ceva. Acest plan a fost anunțat de deja celebrul Florin Iordache”, a adăugat parlamentarul român.

Noutăţile partenerilor

comentarii: