image
Sursa foto: Jurnal.md

Filat anunță din închisoare că are un nou avocat: „Îmi va reprezenta drepturile și interesele legale la CEDO”

Fostul premier Vladimir Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, are un nou avocat care îi va reprezenta interesele la CEDO. Este vorba despre Victor Munteanu, care va coordona și activitatea avocaților care îl vor reprezenta pe Filat în plan intern.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a fostului premier, mesajul fiind transmis de Filat prin intermediul avocaților.

„Mulțumesc echipei de avocați care mi-a asigurat apărarea până în prezent. În continuare, țin sa vă comunic ca apărarea îmi va fi asigurată de domnul avocat Victor Munteanu, care îmi va reprezenta drepturile și interesele legale în plan extern (CEDO) și va coordona activitatea avocaților care mă vor reprezenta în plan intern”, se spune în mesaj.

Până acum, fostul premier a fost reprezentat de avocatul Igor Popa.

Vladimir Filat a fost reţinut în octombrie 2015, după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. El a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Ex-premierul a fost denunţat de către controversatul om de afaceri Ilan Şor, care le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi dat mită.

Filat a declarat în cadrul şedinţei Parlamentului că deţine informaţii, în urma cărora arena politică din ţară ar putea sări în aer, dar nu a mai făcut aceste dezvăluiri.

A respins însă, învinuirile şi a spus că este victima unei răfuieli politice puse la cale de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar sta în spatele furtului miliardului. Plahotniuc nu a comentat acuzaţiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: