image
Sursa foto: jurnal.md

Doza booster poate fi solicitată de toți cei care au schema completă de vaccinare

Toți cei care au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 pot solicita doza booster, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății. Până acum, doza booster se administra prioritar persoanelor de peste 60 de ani, celor cu boli cronice și unor categorii profesionale, inclusiv personalului medical. Revaccinarea se face la un interval de cel puțin șase luni în cazul vaccinurilor cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson.

Potrivit ultimelor date publicate de Centrul de Control și Prevenție al Bolilor, eficiența vaccinurilor împotriva formelor severe provocate de varianta Delta a virusului Sars-Cov-2 rămâne înaltă. Primele date care stabilesc acțiunea vaccinurilor împotriva variantei Omicron arată o eficiență de 70%.

Acoperirea națională cu schemă completă de vaccinare constituie 28%. În total, au fost administrate 1 684 582 de doze de vaccin. Totodată, au fost omologate 2 372 certificate de vaccinare emise peste hotare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și recomandată de toate instituțiile de sănătate la nivel național și internațional ca metodă de obținere a imunității colective pentru a opri pandemia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: