image
Sursa foto: facebook.com/Matei.Dobrovie

Matei Dobrovie: „Sprijinul oferit RM de către România, necondiţionat de reforme, menţin status quo-ul oligarhic corupt”

Vizita ministrului român de Externe la Chișinău a avut, în realitate, scopul de a reconfirma, pe ultima sută de metri, faptup că guvernul PDM de la Chișinău, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, este întru-totul susținut de guvernul PSD - ALDE, condus de condamnatul Dragnea. Este opinia deputatului român Matei Dobrovie.

„În prag de campanie electorală, Ministrul român de Externe a mers ieri la Chișinău. Se vrea, pe ultima sută de metri, o reconfirmare a faptului că guvernul PDM de la Chișinău condus de oligarhul Plahotniuc este întru-totul susținut de guvernul PSD - ALDE, condus de condamnatul Dragnea. Din păcate, România susține un parcurs european al RM care nu mai există. Parteneriatul PDM - PSD doar consolidează puterea autoritară de la Chișinău. Nu ajută cetățenii Republicii Moldova, ci dimpotrivă elimină orice speranță că România i-ar putea ajuta să-și consolideze justiția și apoi parcursul european”, susține Matei Dobrovie.

Republica Moldova nu este o prioritate explicită a președinției României la Consiliul UE, așa cum a ținut să asigure la Chișinău ministrul de Externe al României, mai spune deputatul de la București.

„În momentul în care Republica Moldova deviază puternic, derapează de la statul de drept și democrație, Bucureștiul, chiar dacă ar vrea să aibă o susținere pentru Chișinău din postura aceasta, nu ar putea să obțină mare lucru. Reamintesc că România a blocat un raport critic la adresa derapajelor anti-democratice ale puterii de la Chișinău, care urma să fie adoptat de Consiliul Afaceri Externe al UE. Acesta condamna invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinău şi cerea, în mod absolut firesc, ca alegerile parlamentare din februarie să se desfăşoare conform standardelor internaţionale, respectând principiile democratice. Respectarea principiilor democratice şi europenizarea în Republica Moldova sunt singurele modalităţi prin care cetăţenii pot fi cu adevărat apăraţi. Oferirea de asistenţă financiară şi sprijin politic de către România, necondiţionate de reforme, rezolvă doar probleme punctuale şi menţin status quo-ul oligarhic corupt”, a punctat deputatul român Matei Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: