image
Sursa foto: foto simbol

Un bărbat a ajuns în conflict cu legea, după ce de trei ori a traversat ilegal frontiera în căutarea unui loc de muncă

Un bărbat din Cimișlia figurează în trei cauze penale și chiar a fost anunțat în căutare naționale, după ce a traversat ilegal de trei ori frontiera moldo-ucraineană.

Potrivit Poliției de Frontieră, la 7 aprilie bărbatul a fost reținut într-o lizieră de copaci din zona de frontieră. Venea acasă, dar ocolind punctul de trecere a frontierei Ceadâr-Lunga 2.

Bărbatul a fost reținut și la solicitarea de a prezenta vreun act de identitate, aceasta a scos din buzunar un titlu de călătorie expirat, eliberat de către ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Din cercetările preliminare s-a constatat că bărbatul în vârstă de 53 de ani, este locuitor al raionului Cimișlia, iar numele lui figurează încă în două dosare penale pentru traversarea clandestină a hotarului. Mai mult ca atât, anterior acesta s-a eschivat să se prezenta la organul de urmărire penală pentru audieri și a fost anunțat în căutare națională.

În luna martie curent, în urma unei acțiuni comune dintre polițiștii de frontieră a SPF Leova și angajații ai IP Leova a fost stabilită locația de aflare a persoanei date. După reținere, bărbatul a fost escortat și prezentat Procuraturii raionului Taraclia pentru audieri,care a decis cercetarea în continuare al bărbatului în stare de libertate. Această măsură nu l-a descurajat să încerce și pentru a treia oară să treacă ilegal hotarul.

Ca urmare, de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Sud, pe numele moldoveanului a fost înregistrată încă o cauză penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: