image
Sursa foto: RFE/RL

Panică în satul... Panik, unde localnicii au crezut că a început războiul cu Rusia // VIDEO

Sătenii din Panik, un sătuc majoritar catolic din regiunea Shirak a Armeniei, au încremenit de spaimă când, din senin, s-au trezit cu vehicule de război pe ulițe. Aceștia nu fuseseră anunțați de responsabilii militari ruși că în satul lor urma să se desfășoare un exercițiu militar, scrie Digi24.

Exercițiul a avut loc marți, 17 iulie. Locuitorii din Panik au rămas înmărmuriți când, pe nepusă masă, au văzut pe ulițele satului circa 30 de soldați ruși înarmați alergând pe lângă un convoi de vehicule militare, în timp ce de pretutindeni, la zeci de kilometri depărtare, răsunau focuri puternice de artilerie.

„Toți au fugit din case, unii copii au leșinat”, a declarat un localnic, Vardan Makeyan, pentru site-ul de știri Aravot, citat de Eurasianet.org. „Este insultător faptul că nimeni nu ne-a anunțat că vor avea loc exerciții militare”.

Militarii proveneau de la baza 102 a Rusiei din Gyumri, al doilea oraș ca mărime din Armenia. Baza militară a fost subiectul unui scandal în 2015, când un soldat rus a pătruns într-o casă și ucis o familie întreagă.

„Dacă cineva din Armenia ar fi făcut așa ceva în Rusia (un exercițiu militar neanunțat – n.r.), ar fi ieșit un ditamai scandalul!”, a mai spus localnicul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: