image
Sursa foto: privesc.eu

Alexandru Slusari: „Cotațiile de pe piața petrolieră au scăzut, dar ANRE se află în stare de hibernare și nu reacționează”

„Pe 7 august ANRE, conform modificărilor în legislație, a stabilit prețuri-plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților : 19,01 lei pentru un litru de benzină Premium-95 și 16,89 lei pentru un litru de motorină. Importatorii produselor petroliere au lobat aceste amendamente, care prevăd că prețurile-plafon se schimbă odată la trei luni. Au trecut aproape patru luni. De atunci cotațiile țițeiului au scăzut cu aproape 22 %. Dar ANRE, care este capturată, se află în stare de hibernare și, contrar legislației, nu reacționează deloc la fluctuațiile pe piața produselor petroliere”, spune vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

În aceste condiții, Alexandru Slusari a menționat că șoferii și agricultorii plătesc prețuri exagerate pentru combustibil.

„Avem din nou un exemplu cras când guvernare, în loc să se lupte cu acorduri de cartel și să micșoreze marja comercială operatorilor petrolieri, impune populația să achite carburanții nejustificat de scump. Se aplică schema clasică al unui stat mafiot - un grup îngust de antreprenori, apropiați puterii, obțin supra venituri din contul poporului”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: