image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, despre altercațiile din Parlament: „Dacă-i dădeam voie lui Vasea Bolea, pe șase îi cârliga dintr-o lovitură”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, consideră că vina pentru altercațiile de ieri din Parlament este doar a opoziției și că deputații socialiști au fost provocați.

„Ați văzut ce europeni aveți? Dacă îi dădeam voie lui Vasea Bolea, pe vreo șase îi cârliga acolo numai dintr-o lovitură. Eu le-am spus la deputați, nici într-un caz să nu vă permiteți să loviți pe cineva, doar nu vă dați la provocări. Ați văzut cum îi provocau? Ați văzut cum aruncau cu ulciorul în Bătrâncea? Noi avem câți va maeștri în sport și așa mai departe. Vasea Bolea a făcut rugby de performanță, Nicolae Pascaru, Grișa Novac, și mulți alții. Dar băieții ăștia au venit în Parlament nu pentru a se bate”, a comentat Igor Dodon.

Precizăm că ieri au avut loc mai multe altercații în plenul Parlamentului între deputații din PAS și Platforma DA și cei din PSRM. Opoziția a încercat să protesteze față de includerea pe ordinea de zi a mai mult proiecte controversate, precum modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, de funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului.

În ciuda protestelor, proiectele au fost votate rând pe rând, fără dezbateri, dar pe fundalul huiduielilor din partea opoziției.

În urma altercațiilor, în sala plenului au fost stricate două microfoane și a fost spart un pahar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: