image
Sursa foto: privesc.eu

Nicu Popescu regretă folosirea sintagmei „război civil”: „Rusia a întreprins acțiuni militare în regiunea transnistreană”

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, regretă faptul că, în cadrul conferinței de presă susținută ieri la București, a folosit sintagma „război civil” în privința conflictului transnistrean. „Știm cu toții că Armata Rusă a întreprins acțiuni militare ostile intereselor Chișinăului”, a menționat Popescu.

„În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică. În același timp cred că este foarte important să privim și în viitor, acolo unde avem o agendă europeană foarte încărcată. Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană pentru că doar așa țara noastră va reuși să depășească această fază de criză poilitică și economică în care am fost aruncați în ultimii ani”, spune Nicu Popescu.

În timpul conflictului din 1992 ne-am aflat într-o stare regretabilă în care unii cetățeni ai Republicii Moldova s-au aflat în stare de conflict armat cu alți cetățeni ai Republicii Moldova, a mai spus Ministrul de Externe.

„Pentru noi, toți locuitorii regiunii transnistrene au fost, sunt și vor fi cetățeni ai țării noastre. În același timp întotdeauna s-a cunoscut și recunoscut că forțele armate ale Federației Ruse nu au jucat un rol neutru și că au susținut acest conflict.Prin urmare, am fost martori ai unui conflict în care forțele armate rusești au susținut Tiraspolul”, a adăugat Nicu Popescu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: