image
Sursa foto: AP

Incendiul din Kemerovo: Fostul guvernator a devenit peste noapte șef al Parlamentului regional

Nici bine nu a apucat să se usuce cerneala pe demisia din funcția de guvernator al provinciei Kemerovo, zguduită recent de un incendiu de proporții care a lăsat în urmă 64 de morți, printre care zeci de copii, că Aman Tuleiev a primit o nouă funcție importantă în piramida puterii din Rusia.

Aman Tuleiev (73 de ani) a fost ales în funcția de președinte al parlamentului regional din Kemerovo, dominat de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin.

Numirea în funcție a ex-guvernatorului a fost votată în Duma de Stat cu 38 de voturi „pentru” și 1 vot „împotrivă”, transmite RIA Novosti.

„Cu o asemenea povară, îmi este imposibil ca să mai continui în funcția de guvernator”, declara Aman Tuleiev săptămâna trecută, într-un mesajul video prin care și-a anunțat demisia, notează Digi 24.

„Conștiința mi-e curată în fața lui Dumnezeu, acesta este cel mai important lucru”, a spus Tuleiev în fața legislatorilor regionali.

„Cred că oamenii pur și simplu nu vor pricepe această decizie”, a comentat singurul membru din Duma de Stat care a votat împotriva numirii pe post a lui Aman Tuleiev, Alexei Sinițsin.

Tuleiev a fost șef peste Kemerovo din 1997 și a supraviețuit mai multor scandaluri politice.

Dezastrul din acest oraş siberian s-a dovedit a fi apogeul unei piramide de favoritisme, nepăsare, legi manipulate, ignoranţă: un pachet complet pe care scrie mare „corupţie".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: