image
Sursa foto: Jurnal.md

Detalii despre drama familiei din Răscăieți: Șase copii au rămas orfani; Tatăl lor a fost ucis cu o lună în urmă

Tragedie la Ștefan Vodă. Șase copii au rămas orfani, după ce astăzi și mama lor, o femeie de 35 de ani, din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, a murit. Femeia a fost găsită fără suflare în propria casă de fiica sa. Potrivit poliție, pe corpul acesteia nu au fost depistate urme de moarte violentă.

Cadavrul victimei a fost găsit în această dimineață, la ora 6.30 de fiica femeii, o adolescentă de 15 ani, care a și anunțat asistenta medicală din localitate.

Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a declarat pentru Jurnal.md că femeia s-a simțit rău pe parcursul ultimelor două săptămâni, având simptome caracteristice răcelii, dar nu a solicitat ajutorul medicilor. Femeia creștea și educa șase copii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani.

„În urma examinării de către medicul legist pe corpul femeii nu au fost depistate urme de moarte violentă. Preventiv, se presupune că decesul femeii ar fi survenit din cauza pneumoniei. Pe cazul dat a fost inițiat proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele”, ne-a comunicat Mariana Bețivu.

Solicitat de Jurnal.md, medicul de la Centrul de sănătate din satul Răscăieți, Ștefan Vodă, Boris Țugulschi, ne-a informat că mama celor șase copii care a fost găsită decedată în casă, nu suferea de maladii cronice.

„Din păcate femeia niciodată nu se adresa la medici. Au fost cazuri când trebuia să o trimitem la un control roentgen și am mers la ea cu polițistul de sector, altfel nu ne-ar fi ascultat. Este o familie vulnerabilă, unde din păcate se consuma mult alcool și deseori se produceau scandaluri. Femeia a fost zilele acestea la primărie cu o problemă. Nu știm încă în mod sigur care este cauza decesului, cel mai probabil vom afla după efectuarea expertizei medico-legale”, a spus Boris Țugulschi.

La fața locului a fost o asistentă medicală care a constatat decesul. Unul din copii a informat-o că în ultimele zile mama acestora se simțea rău, dar refuza să se adreseze la medic. Aceeași sursă ne-a mai informat că doi din cei șase copii nu au acte de identitate. La momentul actual micuții sunt plasați la un Centru de plasament pentru copii.

Potrivit poliției, soțul femeii, un bărbat de 45 de ani, a fost omorât în bătaie pe data 5 octombrie 2020, în urma unui conflict cu un bărbat de 26 ani. Pe acel caz, Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă a pornit o cauză penală, iar suspectul a fost reținut și ulterior plasat în arest.

Cazul este investigat în continuare de oamenii legii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: