image
Sursa foto: Getty Images

Pacquiao s-a întors: şi-a recuperat titlul mondial la aproape 40 de ani

Legenda boxului filipinez, Manny Pacquiao, şi-a recuperat titlul mondial la categoria welter, versiunea WBA, după ce l-a învins prin KO pe deţinătorul centurii, argentinianul Lucas Matthyse, într-o gală care a avut loc la Kuala Lumpur.

Pacquiao, care în decembrie va împlini 40 de ani, a câştigat meciul în runda a şaptea, după ce îl trimisese pe argentinian la podea prima oară în runda a treia.

''Sunt surprins să înving prin KO'', a declarat Pacquiao, care nu mai câştigase înainte de limită de nouă ani. ''A fost o lungă perioadă de timp în care nu mai învinsesem în vreo luptă în acest fel. Astăzi m-am simţit în formă'', a adăugat filipinezul, care şi-a dominat adversarul pe parcursul tuturor rundelor atât prin viteză, cât şi prin precizia loviturilor.

Pacquiao, care este angajat şi pe scena politică în ţara sa după alegerea în Senat în 2016, nu mai urcase în ring de la înfrângerea la puncte în faţa australianului Jeff Horn pentru titlul WBO la categoria welters, pe 2 iulie 2017. El a obţinut sâmbătă seara cea de-a 60-a victorie la profesionism, din care 39 prin KO, având şapte înfrângeri şi două egaluri.

Justin Fortune, preparatorul fizic al celui supranumit ''Pac-Man'', era optimist înaintea meciului şi spunea că lumea va vedea revenirea ''vechiului Pacquiao''. ''Metabolismul său este impresionant. Este un monstru'', afirma Fortune, după ce mai multe voci şi-au exprimat îndoiala cu privire la rezistenţa şi vigoarea pe care le mai poate avea în ring un pugilist ajuns la aproape 40 de ani.

Argentinianul Lucas Matthyse, 35 de ani (39 victorii, dintre care 36 prin KO, 4 înfrângeri) îşi adjudecase titlul mondial WBA la welters în ianuarie, după ce l-a învins la limită pe thailandezul Teerachai Sithmorseng.

Pentru filipinez aceasta ar putea fi ultimul meci, el declarând că se va mai gândi dacă va mai urca în ring sau nu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: