image
Sursa foto: captură video

O consilieră locală din Ștefan Vodă spune că a fost urmărită după ce l-ar fi huiduit pe Vladimir Plahotniuc

O consilieră locală din Ștefan Vodă spune că a fost urmărită zilele trecute de persoane necunoscute când mergea la muncă sau revenea acasă. Asta după ce l-ar fi huiduit pe liderul PD, Vladimir Plahotniuc, la o întâlnire cu angajații sistemului medical din raion.

Olga Ceapchi, despre care este vorba, a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă, iar reprezentanții acestuia ne-au informat că au fost audiate deja mai multe persoane.

La un restaurant din centrul orașului au venit angajați ai instituțiilor medicale din mai multe sate ale raionului Ștefan Vodă. Olga Ceapchi susține că i-a recunoscut pe mai mulți doctori și asistente din satele Purcari, Talmaza și Olănești.

La un moment dat, oamenii din satul Olănești au ieșit din restaurant și i-ar fi spus consilierei locale că au venit de fapt cu o altă treabă.

La întâlnirea cu liderul PD au fost aduși și medici care lucrează la Urgență, susține Olga Ceapchi. Potrivit unui angajat al Spitalului Raional Ştefan Vodă, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, colegii săi nu au intrat atunci în sală.

Olga Ceapchi l-a huiduit pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, atunci când el şi-a făcut apariția.

Consiliera locală mai povestește că, ulterior, a plecat la piața din orașul Ștefan Vodă, unde muncește. Participanții la acea întâlnire electorală ar fi informat-o însă că întrunirea a durat până la ora 12.

Olga Ceapchi a fost însoțită până acasă de polițiști și a scris o plângere, care a fost înregistrată la inspectoratul din Ștefan Vodă.

Alesul local mai susține că instituțiile de învățământ și grădinițele din raion au închis ușile pentru candidatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Dânga. Asta s-ar fi întâmplat după un ordin al șefei Direcţiei Educaţie din Ştefan Vodă, Raisa Burduja, ne-a mai spus Olga Ceapchi.

Contactată de Jurnal TV, Raisa Burduja a declarat că nu a îngrădit accesul în instituțiile de învățământ, doar le-a spus tuturor directorilor să le transmită candidaților la alegerile parlamentare că trebuie să se adreseze cu o solicitare în acest sens la Primăria Ștefan Vodă. Iar purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, susține că ora întâlnirilor electorale este coordonată cu angajații instituțiilor respective și nimeni nu ar fi forțat să vină la ele. Totodată, Gamurari a adăugat că declarațiile făcute de consiliera locală Olga Ceapchi trebuie privite în context electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: