image
Sursa foto: capital.ro

Decizie de ultimă oră la Guvern: Ce se va întâmpla cu prețurile pentru măștile medicale, mănuși și dezinfectanți

Măștile și mănușile medicale, precum și produsele biocide, mai exact dezinfectanții medicali, au fost introduse în lista produselor social importante. Decizia a fost luată astăzi de către Guvern, în contextul scumpirii acestor produse după creșterea numărului de îmbolnăvări cu Covid-19 în lume.

„Acest proiect propune măsuri de protecție a populației prin accesul la produse la prețuri reale, în situația în care pe piața națională, în ultimele zile, s-a creat o scumpire artificială, speculativă a acestor produse legată de epidemia Covid-19. Includerea acestor produse în lista celor social importante va condiționa reducerea prețurilor la aceste produse”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

De cealaltă parte, premierul Ion Chicu a menționat că aprobarea acestei decizii nu înseamnă neapărat ieftinirea acestor produse.

„Trebuie să aprobăm acest proiect ca pe viitor să nu avem asemenea decalaje. Acest proiect nu înseamnă automat reducerea prețurilor, pentru că din informația pe care o avem, aceste produse se importă acum la prețuri cu mult mai mari decât o lună sau două în urmă. Dar este important ca adaosul comercial de la producător la consumatorul final să nu depășească 20%”, a spus Ion Chicu.

Precizăm că, la începutul lunii, o mască de protecție în farmaciile din Republica Moldova putea fi cumpărată cu aproximativ 70 de bani, acum însă prețul variază între 2 lei și 50 de bani și 5 lei și 50 bani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: