image
Sursa foto: as.com

Rămași fără cazare la finala Ligii Campionilor, doi fani au fost găzduiți de un ministru ucrainean

Când Julie Pierson şi prietenul său Jorge Ramirez, suporteri ai echipei de fotbal Real Madrid, au aflat că le-a fost anulată rezervarea unui apartament pentru a asista sâmbătă la finala Ligii Campionilor de la Kiev, nu se aşteptau să fie până la urmă găzduiţi de un ministru.

Când Pierson şi Ramirez au sosit din Luxemburg în capitala Ucrainei, ministrul Informaţiilor, Yuriy Stets, şi soţia sa, Iana Konotop, prezentatoare TV, au fost cei care le-au deschis uşa apartamentului lor cu două camere dintr-un cartier rezidenţial.

Finala dintre Real şi Liverpool a dus la o explozie a preţurilor în capitala Ucrainei. Unele hoteluri au crescut de o sută de ori preţurile şi, printre miile de fani care au rezervat din timp o cameră, mulţi s-au trezit că rezervarea lor a fost pur şi simplu anulată. "Nu sunt decepţionat, sunt furios", a declarat vicepreşedintele ucrainean al UEFA, Grigori Surkis.

În faţa scandalului, mai mulţi locuitori din Kiev au decis să propună gratuit pe reţelele de socializare paturi, camere, apartamente şi case ori transferuri de la aeroport şi tururi ghidate ale oraşului, lansând o amplă mişcare de solidaritate.

"Când au început aceste creşteri extraordinare de preţuri, ne-a fost foarte ruşine de aceste personaje (...) şi am hotărât să îndreptăm lucrurile cum putem", a explicat Iana Konotop, 38 de ani, îmbrăcată, la fel ca soţul său, într-un tricou alb al lui Real.

Soţul său a adăugat că a pus o condiţie: "Să fie suporteri ai lui Real Madrid". Familia locuieşte vara în apartamentul său de la ţară şi apartamentul rămâne liber.

La început, invitaţii lor au rezervat un apartament pe AirBnB, dar rezervarea lor a fost anulată, iar hotelurile afişau preţuri exorbitante."Eram disperat!", îşi aminteşte Jorge, 34 de ani. Până la urmă, ei au găsit pe Facebook unde să stea, numeroşi locuitori ai Kievului propunând găzduirea gratuită a iubitorilor fotbalului.

"Am primit nu mai puţin de trei propuneri", a zâmbit Jorge. "Mi-a fost greu să cred că e cu putinţă", a spus Julie, o franţuzoaică de 32 de ani. "În plus, când e un ministru, pare chiar de necrezut. Până la urmă însă e adevărat. Am fost norocoşi!", a adăugat ea.

Pentru Andrei, care va găzdui un fan al lui Liverpool în biroul său din centrul oraşului, această mobilizare "a unor ucraineni simpli a spulberat tendinţa creată de lăcomia hotelierilor". El a continuat: "Numărul ofertelor de cazare a sfârşit prin a fi mult mai mare decât al cererilor"

În ciuda acestei solidarităţi, sute de suporteri au preferat să renunţe la biletele pentru finală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: