image
Sursa foto: Profimedia

Transferul care ar fi putut schimba totul: Cristiano Ronaldo, refuzat de Barcelona! Pe cine au preferat catalanii

Cristiano Ronaldo (38 de ani) este o adevărată legendă la Real Madrid, însă puțini știu că cel ajuns între timp la Al-Nassr ar fi putut scrie istorie în tricoul Barcelonei.

Publicația Planet Football a reamintit momentul în care președintele Barcelonei, Joan Laporta (60 de ani), recunoștea că echipa sa a avut șansa să îl transfere pe CR7 pe Camp Nou.

Acum câțiva ani, oficialul catalanilor povestea că, în 2003, când Ronaldo îmbrăca tricoul lui Sporting, Barcelona luase legătura cu impresarul său de la acea vreme, celebrul Jorge Mendes.

"Eram în plină reconstrucție, iar el era la Sporting, pe punctul de a semna cu Manchester United. Impresarul jucătorului ne-a spus că are un jucător foarte bun, pe nume Cristiano Ronaldo", a povestit Laporta.

Portughezii erau dispuși să îl cedeze pentru aproximativ 19 milioane de euro, însă, în cele din urmă, Manchester United a fost echipa care a plătit această sumă.

În vara aceluiași an, Barcelona a decis să transfere alt puști promițător de la Sporting, Ricardo Quaresma (39 de ani). 28 de meciuri, un gol și două assist-uri au fost cifrele sale.

Actualmente retras din activitate, fosta extremă nu a rezistat decât un singur sezon pe Camp Nou. Cumpărat cu 6 milioane de euro, Quaresma a fost vândut un an mai târziu la Porto, pentru aceeași sumă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: