image
Sursa foto: Getty Image

Prințul Harry şi Meghan, în picioarele goale pe o plajă celebră, alături de surfişti australieni // FOTO

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au renunţat la încălţăminte şi au participat în picioarele goale la o reuniune a practicanţilor de surfing, vineri, pe nisipul de pe Bondi Beach, o plajă emblematică din Sydney, informează AFP.

Purtând coliere de flori în jurul gâtului, ducele şi ducesa de Sussex s-au aşezat în cerc pe nisip alături de membrii asociaţiei OneWave, care promovează activităţile în aer liber, precum surfingul, pentru depăşirea problemelor de natură psihologică, scri Agerpres.

Vineri dimineaţă, Meghan, care a purtat o rochie de vară, şi prinţul Harry, îmbrăcat în pantaloni bej şi o cămaşă albastră, s-au întâlnit cu surfiştii pasionaţi de valurile legendare din regiunea Bondi Beach.

Numeroşi riverani s-au reunit în apropiere, pentru a vedea şi a saluta cuplul princiar britanic.

"Încă auzim şi astăzi oameni care îşi amintesc de vizita reginei din 1954", a declarat Christopher Cundle, în vârstă de 26 de ani. "Încă vorbesc şi acum despre ea".

"Pot să-mi imaginez cu uşurinţă că acesta este un eveniment despre care şi eu le voi povesti nepoţilor mei şi generaţiilor viitoare. A fost extraordinar!", a adăugat el.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, şi Meghan, în vârstă de 37 de ani, care au anunţat recent că vor avea un copil în primăvara anului viitor, au început luni la Sydney un turneu de 16 zile în regiunea Pacificului.

Regina Elisabeta a II-a este în continuare în mod oficial şeful statului australian, însă aproximativ 50% dintre australieni, potrivit celor mai recente sondaje, se declară favorabili unei rupturi a legăturilor cu Londra şi pentru o transformare a ţării lor în republică.

Puterea pe care o deţine coroana britanică în Australia este în mare parte simbolică. Regina Elisabeta a II-a se bucură în continuare de o mare popularitate în rândul australienilor, dar, după părerea altora, monarhia ar fi doar o relicvă anacronică a regimului colonial britanic.

Cu toate acestea, Harry şi Meghan au fost peste tot întâmpinaţi cu căldură în Australia.

Vineri, prinţul Harry va escalada Sydney Harbour Bridge şi va ridica drapelul oficial ce marchează lansarea evenimentului Invictus Games, o competiţie sportivă la care participă soldaţi răniţi pe front şi invalizi de război.

Luni, cuplul princiar britanic va efectua o vizită pe Fraser Island, cea mare mare insulă de nisip din lume, ce aparţine de statul australian Queensland. Apoi prinţul Harry şi soţia lui vor vizita Fiji, Tonga şi Noua Zeelandă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: