image
Sursa foto: Jurnal.md

CCA vrea să sancționeze Jurnal TV pentru știrea despre dezvăluirile privind abaterile Silviei Radu când era șefă la Fenosa

Consiliul Coordonator al Audiovizualului încearcă să îngrădească libertatea cuvântului. Instituţia acuză Jurnal TV că nu a asigurat timpul de antenă egal pentru concurenții electorali, iar unul dintre aceștia a fost prezentat într-o postură negativă.

În replică, juristul postului nostru de televiziune amintește că toţi oamenii au dreptul la orice informație de interes public.

Reprezentanții CCA fac referire la un reportaj, în care concurentul electoral Silvia Radu apare într-o postură negativă. Mai exact, este vorba despre un raport efectuat de către experții de la Autoritatea de Reglementare în privința furnizorului de energie electrică „Gas Natural Fenosa”.

În cadrul acestuia au fost constatate delapidări de mijloace financiare, posibile acțiuni de spălare de bani și toate acestea fiind comise în perioada în care întreprinderea era condusă de Silvia Radu.

Juristul Dumitru Pavel este convins că membrii CCA nu au niciun motiv să caute carenţe în activitatea Jurnal TV.

„CCA a considerat că difuzarea acestor informații au o tentă electorală, o prejudiciază pe doamna Silvia Radu și pentru aceasta postul Jurnal TV urmează să fie sancționat. Or, aici întrevedem o mică inadvertență. Dacă aceste informații erau difuzate înafara perioadei electorale, CCA nu avea nici un motiv să sancționeze postul de televiziune. Însă CCA ignoră art.34 din Constituție, dreptul la informație, care expres stabilește că dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public, nu poate fi îngrădit”, afirmă Dumitru Pavel.

Ceea ce încearcă să facă acum Consiliul Coordonator al Audiovizualului este, de fapt, o modalitate de a controla presa, afirmă juristul.

„CCA prin ceea ce face, de fapt, instituie o modalitate de cenzurare a postului nostru de televiziune și ne impune ca în perioada electorală să nu difuzăm informații critice sau dezvăluiri de delapidări de fonduri, sau de comiterea ilegalității de către concurenții electorali, ceea ce constituie o atentare directă, dar inadmisibilă asupra libertății de exprimare și asupra dreptului publicului de a fi informat”, a adăugat Dumitru Pavel.

În acest context, Jurnal TV solicită ambasadelor şi misiunilor internaţionale să nu permită cenzurarea presei în perioadele electorale, dar și să le explice membrilor CCA ce înseamnă democrația.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: