image
Sursa foto: EP

Europarlamentar PNL: „Parcursul european al RM nu trebuie frânt de cei care nu înțeleg să respecte democrația”

Ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova prin invalidarea alegerilor pentru Primăria municipiului Chișinău este inacceptabil, fie chiar și pentru o democrație în curs de formare.

Este declarația europarlamentarului Daniel Buda, președintele PNL Cluj, făcută astăzi în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind criza politică din Republica Moldova, cauzată de invalidarea alegerilor din Chișinău.

„Vox populi, Vox dei sau voința poporului este voința lui Dumnezeu. Din păcate, forțele rusofile sunt incapabile să accepte că Andrei Năstase a fost alesul poporului, invalidând alegerile pentru motive inexistente”, a declarat Daniel Buda.

„Solicit, astfel implicarea tuturor instituțiilor europene, Comisia, Consiliul, dar și Parlamentul European, ca mai departe să intervină de îndată în limitele compețentelor legale, pentru ca voința poporului să fie respectata in Republica Moldova. Uniunea Europeană are nevoie de o Republica Moldova puternică, în care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt respectate. Parcursul european al acesteia nu trebuie frânt de cei care nu înțeleg să respecte democrația cu valorile și principiile acesteia”, a adăugat europarlamentarul PNL.

Noutăţile partenerilor

comentarii: