image
Sursa foto: jurnal.md

Copilul unei asistente medicale către un deputat: Salvează-mi mama; E ca și cum ar merge pe front fără arme la moarte sigură

Copilul unei asistente medicale de la Spitalul Municipal Bălți, instituție care a început să primească pacienți infectați cu COVID-19, a transmis un mesaj emoționant deputatului Radu Marian prin care îl roagă să intervină.

Și asta pentru că personalul medical de acolo nu ar fi asigurat cu măsurile de protecție împotriva coronavirusului de tip nou care este foarte contagios.

„Radu, te rog salvează-mi mama. Ea e asistentă medicală la spitalul municipal din Bălți. Acolo sunt două cazuri confirmate de COVID-19, atâtea erau ieri. Mamei îi este frică să meargă la muncă. Primește o singură mască pentru 24 de ore și două perechi de mănuși fără alte echipamente. Pe hârtii scrie altceva, dar situația e cu totul alta. E ca și cum ar merge pe front fără arme la moarte sigură. Așa și personalul medical”, se spune în mesajul persoanei care a solicitat anonimatul.

„Te rog fă apel către autorități să ia măsurile necesare. Te rog, fă ca să se știe. Fă ceva pentru acei oameni care riscă zi de zi. Ți-am scris din neputința de a face ceva și cu speranța, că poate, vei face auzit mesajul unui copil care se teme să își piardă mama din cauza incompetenței statului și din cauza situației din spitalele Moldovei, sper că autoritățile vor face ceva. Te rog ajută-i pe cei care își riscă viața salvând pe alții", se mai arată în mesaj.

Potrivit autorităților, opt lucrători medicali de la Spitalul Republican au fost infectați cu virusul COVID-19.

Totodată, o femeie de 79 de ani, care activa în calitate de medic, în cadrul Medicinei Urgente Prespitalicească, a murit după ce a fost infectată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: