image
Sursa foto: INSP

FOTO // Oprit de INSP, înainte de a comite o tragedie: Un bărbat din Călărași, prins beat criță la volan

Un bărbat de 47 de ani din raionul Călărași este cercetat de poliție, după ce a fost prins beat criță la volan.

Totul s-a produs ieri, 25 ianuarie. Potrivit oamenilor legii, un echipaj de patrulare în timp ce se afla la menținerea și supravegherea traficului rutier, în localitatea Sipoteni din raionul Călărași, au observat un autovehicul de marca Volkswagen, care circula neuniform pe traseu.

Imediat, polițiștii INSP au somat conducătorului auto să oprească mijlocul de transport pentru verificare, unde s-a stabilit că la volanul mașinii se afla un bărbat de 47 de ani, din raionul Călărași, iar în timpul discuțiilor cu polițiștii de la șofer s-a simțit un miros puternic de alcool.

Bărbatul a recunoscut că a consumat alcool, iar rezultatul testării alcoolscopice a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Șoferul a fost înlăturat de la volan, mașina acestuia a fost ridicată și transportată la parcarea specială.

Conducătorul auto este documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Conform legii penale, acesta riscă muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, iar pentru depășirea limitei de viteză - amendă de până la 1200 de lei și patru puncte de penalizare.

INSPINSP

Noutăţile partenerilor

comentarii: