image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Litvinenco: Primim tot mai multe semnale că, pe ultima sută de metri, unii judecători încearcă să „monetizeze” unele decizii

„Pe ultima sută de metri, unii judecători încearcă să „monetizeze” unele decizii, având certitudinea că oricum nu se vor regăsi în sistem, după evaluarea extraordinară”. Este declarația ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Nu mă miră aceste informații, mai ales că am văzut, în ultimul timp, cazuri concrete în care unele decizii judecătoreşti ridică multe semne de întrebare, pe alocuri fiind vorba de decizii vădit abuzive. Exemple sunt multe. Este clar pentru toţi că sistemul opune rezistenţă reformării justiţiei”, a menționat Litvinenco.

Ministrul Justiției a ținut să transmit un mesaj „corupților” din sistemul justiției.

„Dar noi nu vom ceda. Vom continua cu perseverenţă măsurile de curățare a sistemului de corupți și de cei cu probleme de integritate, iar pe această cale le transmit acestora din urmă un mesaj clar: ”vettingul” le va îngrădi drumul în sistemul de justiţie, dar în niciun caz nu-i va exonera de răspunderea inclusiv penală, în cazul deciziilor ilegale. Reforma justiţiei nu înseamnă doar curăţarea sistemului de corupţi, dar şi pedepsirea celora care au încălcat cu premeditare legea”, a mai spus Litvinenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: