La începutul ședinței, Nistor Grozavu a jurat că va spune doar adevărul și a fost atenționat că, în caz contrar, ar putea fi tras la răspundere, iar ulterior a povestit versiunea sa privind proiectul parcărilor cu plată. Grozavu afirmă că, în 2014, a fost numit președinte al Comisiei de selectare a partenerului privat care urma să amenajeze și să gestioneze totul. Potrivit viceprimarului, un interes sporit în acest caz l-a avut omul de afaceri Alexandr Pincevski.

Potrivit lui Grozavu, mai apoi, Pincevski ar fi încercat să găsească o cale mai ușoară pentru a câștiga licitația.

Viceprimarul capitalei a mai povestit că, după ce a fost aleasă firma câștigătoare, a fost semnat și proiectul la indicația lui Chirtoacă.

Audierea a fost întreruptă, întrucât avocații lui Chirtoacă au solicitat să examineze materialele dosarului în care figurează Nistor Grozavu și Alexandr Pincevski. Viceprimarul a fost întrebat dacă Dorin Chirtoacă l-a influențat în vreun fel, iar Grozavu a răspuns că:

Aceeași versiune o are și procurorul de caz.

Dorin Chirtoacă spune însă altceva.

Audierea lui Nistor Grozavu va continua pe 4 iulie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La sfârșitul anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar. Într-o altă cauză este cercetat viceprimarul capitalei Nistor Grozavu și omul de afaceri Alexandr Pincevski. Potrivit acuzatorilor, Grozavu și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu, pe motiv ca ar fi contribuit la trucarea licitației, iar Pincevski este învinuit că ar fi organizat și instigat persoane din Primăria Chișinău pentru a fi desemnat un câștigător prestabilit, care urma să gestioneze parcările cu plată. Cei doi risca până la trei ani de închisoare.