image
Sursa foto: qatar, copa america

Petrodolarii şeicilor fac diferenţa şi în America de Sud. Qatar, invitată la Copa America

Copa America 2019 va avea o participantă cu totul inedită. Gazda Cupei Mondiale din 2022, Qatar, a fost invitată la competiţia supremă din America de Sud.

"Va fi prima oară când Qatarul va înfrunta naţionale precum Brazilia şi Argentina. E o ocazie unică pentru a acumula experienţă în perspectiva Mondialului din 2022", a anunţat Ivan Bravo, directorul academiei naţionale de sport din Qatar, Aspire, cu ocazia unui eveniment la care a fost prezent la Bilbao.

Qatarul ar putea să nu fie singură competitoare surpriză la ediţia de anul viitor a Copa America. Şefii fotbalului din America de Sud intenţionează să invite şi naţionale din Europa, Asia şi America de Nord.

Japonia şi China sunt printre echipele care vor primi o invitaţie din partea CONMEBOL. Copa America 2019 va avea loc în Brazilia, între 14 iunie şi 7 iulie.

Ediţia de anul viitor va aduce la start 16 echipe, precum la ediţia centenară din 2016, din SUA, şi cu patru în plus faţă de formatul obişnuit al competiţiei, ceea ce înseamnă că nu mai puţin de şase naţionale din afara Americii de Sud vor fi invitate în Brazilia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: