image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA denunță două cazuri de agresiune asupra aleșilor locali: „Baronii locali se cred stăpâni pe banii publici”

Platforma DA a organizat azi o conferință de presă în cadrul căreia a denunțat două cazuri de agresiune asupra membrilor partidului, consilieri locali și municipali care nu au fost de acord cu modul de cheltuiere a banilor publici și ca rezultat ar fi fost agresați. Reprezentanții partidului au solicitat poliției și procuraturii să ia măsuri și investigheze aceste incidente.

Este vorba de cazul Lidiei Guzun, consilier local din Măgdăcești și consilier în Consiliul raional, Criuleni. Femeia a menționat că a fost agresată de soțul primarului de Măgdăcești, după ce a criticat politica bugetară și funciară promovată cu grave abateri de primar împreună cu soțul ei, care e consilier raional.

„Am fost atenționată de câteva ori de membrii acestei familii. În cadrul unei ședințe la care s-a discutat vânzarea unor terenuri, am văzut că sunt unele abateri grave și mi-am exprimat opinia. După ce am ieșit din incinta Primăriei, soțul primăriței, care e și consilier local, a început să mă numească cu cuvinte necenzurate, ulterior m-a lovit de două ori cu pumnul în cap. Am așteptat două ore ambulanța și poliția. Au instituit teroarea în sat, nimeni nu vrea să se lege cu ei”, a spus Lidia Guzun.

De asemenea, și consilierul municipal și raional din Ungheni al Platformei DA, Vitalie Chirinciuc,  a fost agresat în cabinetul șefului Spitalului raional Ungheni.

„Am mers la spital să depun un demers. Secretara nu știa ce să facă cu el și a mers la director să întrebe, el m-a invitat în cabinet, unde era și juristul spitalului. Mi-au spus că ei hotărăsc ce demersuri să accepte și care nu. Ulterior juristul m-a împins și agresat fizic, și m-a strâns cu fularul de gât. Avem altă guvernare, parcă lucrurile ar trebui să fie altfel, dar totul e mult mai rău”, a spus Vitalie Chirinciuc.

Declarațiile consilierilor nu au fost însoțite deocamdată de dovezi concludente referitor la cele întâmplate. Din Plângău, președintele interimar al Platformei DA a menționat că reprezentanții partidului au optat din prima zi de mandat pentru transparența bugetelor locale și grija față de banul public. „Considerăm că fiecare consilier local are dreptul să solicite de la executorii de bugete, informații despre cum se cheltuie bugetele locale și totodată să informeze cetățenii despre abateri atunci cînd acestea au loc într-o localitate. În vederea îndeplinirii acestor atribuții consilierii noștri se confruntă cu o rezistență din partea celor care se consideră mici baroni locali și stăpâni pe banii publici din bugetele locale”, a menționat președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plângău.

Reprezentanții Platforma DA solicită organelor abilitate să ia măsuri și să investigheze cazurile date.

Noutăţile partenerilor

comentarii: