”A fost ultimul meu meci pentru echipa națională. O poveste minunată se încheie aici, chiar dacă nu așa cum speram eu. E un moment dificil, am experimentat deja asta în trecut și am demonstrat că suntem suficient de puternici să trecem peste.

Am fost mereu la înălțime, chiar dacă speram într- un final mai bun. Trebuie să acceptăm și că fotbalul poate fi așa”, a declarat Iniesta, la finalul meciului.

Andres Iniesta a debutat în naționala Spaniei în 2006 și a adunat în tricoul Furiei Roja 131 de selecții, în care a marcat 13 goluri. Cea mai importantă reușită a fostului jucător al Barcelonei a fost cea din finala CM 2010 din Africa de Sud. Golul înscris în prelungirile duelului cu Olanda a adus singurul titlu mondial din istoria Spaniei.

Pe lângă Cupa Mondială precizată mai sus, Iniesta (34 de ani) a făcut parte din generația magică a ibericilor, care a câștigat și două titluri europene (2008, 2012).

Iniesta a jucat la Barcelona încă de când era copil, când a ajuns la Academia catalanilor de la vârsta de 12 ani. Mijlocaşul spaniol a cucerit 32 de trofee cu Barcelona: patru Ligi ale Campionilor, nouă titluri, şase Cupe, şapte Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei şi trei Campionate Mondiale ale cluburilor.