image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul Justiției, surprins de decizia instanței privind eliberarea lui Filat

Ministerul Justiției, la fel ca toată societatea, este surprins de decizia instanței de a-l elibera pe fostul premier Vladimir Filat.

Fadei Nagacevschi afirmă că nimeni nu a știut despre ședința de judecată de astăzi.

„De ce după schimbarea guvernării s-a continuat această practică de ascundere a anumitor dosare sau, cel puțin, (practica) de necomunicare, nici măcar ministrului justiției nu i-a fost comunicat”, a remarcat Fadei Nagacevschi.

Potrivit lui, eliberarea lui Filat a fost posibilă datorită demersului șefului interimar al Penitenciarului nr.13, numit în funcție de Olesea Stamate pe data de 12 noiembrie, în ultima zi de guvernare a Maiei Sandu, și a șefei interimare a Administrației Nationale a Penitenciarilor, Liuba Jignea-Suveică.

Am încercat să obținem o reacție de la șefa interimară a Administrației Naționale a Penitenciarelor Liuba Jignea-Suveica, dar purtătorul de cuvânt al instituției, Oleg Pantea, a refuzat să ne dea numărul ei de telefon.

Iar la întrebările pe care i le-am adresat prin intermediul ofițerului de presă, nu am primit un răspuns până la ora editării știrii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: