De asemenea, au fost constatate devieri de la prevederile legale atât în perioada campaniei electorale, cât și în ziua alegerilor.

De exemplu, în Jora de Mijloc, pe parcursul campaniei electorale a fost depășit plafonul de cheltuieli permis de legislație de către un concurent electoral. Ca rezultat, acest concurent electoral a câștigat scrutinul.

„La închiderea secțiilor de votare au fost depistate mai multe încălcări. A existat un caz în care sigiliile nu erau intacte. Totodată, în 99% dintre cazuri, buletinele de vot au fost numărate de mai multe persoane și nu doar de una cum este prevăzut de legislație. După numărarea voturilor, în toate secțiile de votare, buletinele au fost sigilate în mod corespunzător. La fel, în 11 cazuri poliția nu a asigurat securitatea în timpul transportării buletinelor la circumscripțiile electorale”, a spus Pavel Postică.

Șeful misiunii de observatori a remarcat că, în opt cazuri, în procesul de numărare a voturilor a fost sesizată prezența nejustificată a unor persoane, iar peste 20 de procese verbale au fost întocmite necorespunzător.