image
Sursa foto: jurnal.md

ALARMANT: Crește numărul buletinelor „pierdute” pe drum spre secțiile de votare din capitală; Cum explică CEC // UPDATE

Comisia Electorală Centrală a venit cu precizări în legătură cu dispariția buletinelor de vot.

„În cazul în care la numărarea buletinelor de vot se constatată o diferență între numărul buletinelor de vot solicitate și numărul celor primite, membrii biroului electoral întocmesc un act de constatare prin care stabilesc acest fapt. Actul de constatare se prezintă consiliului electoral de circumscripție, iar ulterior Comisiei”, se spune în comunicatul CEC.

****

Crește numărul cazurilor în care buletinele de vot au dispărut în timp ce erau transportate la mai multe secții de votare din capitală.

UPDATE 10:40 // La secția de votare nr. 224 Colegiul Tehnologic din Chișinău au fost solicitate 2175 de buletine, dar au ajuns 2173 de buletine de vot.

act de contestareact de contestare

UPDATE 20:53, 19 mai // La secția de votare 1/38 trebuiau să fie prezentate 674 de buletine în rusă, dar au ajuns doar 574.

UPDATE 18:29, 19 mai // Și la sectia de vot 32 din sectorul Botanica au ajuns mai puține buletine. Astfel, au fost trimise 1228 de buletine de vot în limba rusă, dar au ajuns doar 1028.

La secția de votare de votare 224 au ajuns cu două buletine mai puțin, adică 2173 din 2175.

„Suntem informați că la Secția de vot nr. 200, de la Universitatea agrară, au fost trimise 884 de buletine, dar au ajuns... 874. 10 buletine s-au pierdut pe drum! La Secția de vot 239, de la Colegiul financiar bancar trebuiau să fie 690 de buletine în limba română, dat au fost numărate 589. De asemenea, trebuiau să fie 689 buletine de vot în limba rusă, dar după numărare s-au depistat... 588! ”, a scris Vasile Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Ce se ascunde în spatele acestor rătăciri pe drum a buletinelor? E un semnal clar că se pune la cale fraudarea prin metoda carusel. Binomul va stampila buletinele pierdute și le va da alegătorilor, care le vor introduce în urna de vot și vor scoate afară buletine în alb. Apoi vor primi banii. Și tot așa, de aici și denumirea carusel. Haideți să nu-i lăsăm să ne fure”, a adăugat Vasile Năstase.

buletine votbuletine vot

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: