image
Sursa foto: platformada.md

Alexandru Slusari, despre risipa de bani publici și „eficiența” reformei administrației publice centrale

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, despre cum se face risipă din banii publici.

În atenția presei libere!

Cum se face risipă de bani publici și cât de eficientă a fost reforma administrației publice centrale.

În martie 2018 Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) transferă pentru două expoziții de promovare a producătorilor din sectorul agroindustrial la Istanbul și Paris 8500 și 17000 euro. Acești bani au fost sustrași din bugetul de stat.

Sunteți curioși ce s-a întâmplat în continuare ? NIMIC BUN. Cabinetul de miniștri a aprobat în aprilie o hotărâre cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Investiţii. Aceasta urma să fie creată prin fuziunea MIEPO cu Agenţia Turismului . Până în prezent decurge procesul de reorganizare.

Dar la expoziția WORLD FOOD la Istanbul în perioada 5-8 septembrie n-a mers nicio întreprindere de procesare a produselor lactate și niciun producător de sucuri, deși multe companii au avut această intenție. Dar Agenția a intrat în incapacitate și n-a putut organiza această deplasare.

Din câte am înțeles, același lucru urmează să se producă și cu expoziția din Paris în perioada 21-25 octombrie. Banii sunt plătiți, dar Agenția nu conlucrează cu agenți economici. Reorganizarea este un lucru sfânt și consumă toata energia funcționarilor.

Nu știu dacă aceste 25800 euro irosite vor intra în evaluarea impactului reformei administrative. Dar nu cred că în timpul apropiat cineva din companiile autohtone s-ar adresa la aceasta Agenție după ajutor promoțional.

Alexandru Slusari

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: