image
Sursa foto: nytimes.com

Rusia ar fi trimis forţe speciale în Siria; Moscova respinge acuzaţiile

Rusia a trimis trupe speciale pentru a oferi asistenţă armatei siriene în confruntările din nord-vestul Siriei, afirmă membri ai grupurilor insurgente, dar Administraţia Vladimir Putin a negat informaţiile, scrie Mediafax.

"Trupe speciale sunt prezente pe teren. Ruşii intervin direct acum", afirmă căpitanul Naji Mustafa, purtătorul de cuvânt al coaliţiei insurgente Frontul Naţional pentru Eliberare (NLF), susţinută de Turcia.

Conform surselor citate, Rusia a trimis în ultimele zile efective ale forţelor speciale în regiunea siriană Idlib, informează cotidianul israelian Haaretz.

În ultimele luni, armata rusă a coordonat din spatele liniei frontului operaţiunile armatei siriene în provinciile Hama şi Idlib.

"Dat fiind că forţele preşedintelui Bashar al-Assad nu reuşeau să avanseze, Rusia a intervenit acum direct, după peste 200 de raiduri aeriene", a precizat Naji Mustafa.

Ministerul rus al Apărării a respins acuzaţiile.

Ministerul Apărării de la Moscova a catalogat acuzaţiile drept "false". "Este vorba de un alt fals. Nu au existat şi nu există efective terestre în Siria. În conformitate cu Acordul ruso-turc din 2017, doar posturi de control ale Poliţiei militare există în zona pentru reducerea tensiunilor din Idlib, acestea având rolul de a monitoriza alături de colegii turci regimul de încetare a focului", precizează Ministerul rus al Apărării.

Rusia oferă asistenţă Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri teroriste şi insurgente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: