image
Sursa foto: captură video

Dosarul Brăguță se apropie de SENTINȚĂ; Șase dintre cei șapte inculpați și-au spus ultimul cuvânt // VIDEO

Șase dintre cei șapte inculpați în ”dosarul Brăguță” și-au spus ultimul cuvânt, iar la ședința viitoare, după ce se va expune și ultimul, ar putea să își afle sentința. La ședința de astăzi, unii au cerut să fie judecați pe drept, iar alții au solicitat expres achitarea, întrucât se consideră nevinovați. Cei sase au refuzat categoric să discute cu presa.

Unii inculpați au spus că Andrei Brăguță i-a provocat și din această cauză au aplicat violența. Procurorul susține că este doar o poziție de apărare luată de către aceștia.

„Contraargumentele acuzării au fost expuse în ședințele de judecată. Urmează instanța să le aprecieze în prisma probelor cercetate în cauza penală. Despre aceste probe s-a făcut referință concret pe parcursul examinării cauzei, cât și în discursul acuzatorului de stat”, a declarat procurorul Ruslan Lupașcu.

Iar unul dintre avocații părții vătămate spune că Andrei Brăguță a fost plasat intenționat într-o celulă cu alți deținuți.

„Cu încălcarea legislației acesta a fost plasat cu persoane cu antecedente penale. Conform declarațiilor unuia din martori, în momentul în care colaboratorii de poliție l-au adus la izolator, martorul a afirmat că polițiștii au spus că v-am adus un „pasager”. La întrebarea de concretizare acelui martor înseamnă ceva limbaj anumit, a spus persoană care trebuie pedepsită”, spune avocatul Victor Munteanu.

Precizăm că un fost coleg de celulă cu Andrei Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție, în luna august trecut. Trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, deoarece nu ar fi intervenit și l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu.

Totodată, un al treilea dosar, intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul, a fost trimis în judecată. Medicii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: