image
Sursa foto: justice.gov.md

Litvinenco, la deschiderea Centrului de tip Barnahus: „Este un prim pas în asigurarea respectării drepturilor copiilor”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat astăzi, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, la inaugurarea primului Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor, la Bălți.

„Mulțumesc colegilor din Guvern și Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii că au reușit să deschidă un Centrul de tip Barnahus, în care sunt condiții de audiere prietenoase copiilor, victime sau martori ai infracțiunilor. Aici, copiii din municipiul Bălți și 11 raioane din nordul țării vor beneficia de asistență specializată complexă. Mă refer nu doar la asistența juridică, dar și la cea psihologică, medicală și socială, care sunt foarte importante în acest proces”, a spus Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției a menționat că prestarea serviciilor integrate necesită și o bună colaborare între mai multe instituții. Astfel, în cadrul evenimentului, a fost semnat un Acord de cooperare dintre Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Inspectoratul General al Poliției, Consiliul Superior al Magistraturii, Procuratura Generală, Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, Centrul de Medicină Legală.

„Acesta este un prim pas în asigurarea respectării drepturilor copiilor și oferirea protecției necesare minorilor aflați în conflict cu legea. Vor urma și alte acțiuni în acest sens, deoarece aceste obiective regăsesc atât în Planul de acțiuni al Ministerului Justiție, cât și în Planul național de acțiuni în domeniul drepturilor omului pentru anii 2018-2022”, a afirmat Sergiu Litvinenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: