image
Sursa foto: Getty Images

Viitorul lui Ernesto Valverde la Barcelona este decis: Catalanii şi-au ales noul antrenor

Barcelona a dat asigurări că Ernesto Valverde va rămâne la cârma formaţiei blaugrana şi din sezonul viitor. După pierderea Cupei Spaniei, lucrurile se pare că s-au schimbat.

”Urmează o şedinţă în cadrul clubului la care va participa şi Valverde. I se va comunica faptul că nu va rămâne. Noul antrenor al echipei va fi Roberto Martinez” a explicat jurnalistul Jota Jordi, un apropiat al clubului catalan, pentru El Chiringuito.

”El va sosi la Barcelona alături de Thierry Henry. Martinez se pliază pe filosofia Barcelonei. Iubeşte fotbalul de posesie, fotbalul lui Cruyff” a mai completat jurnalistul catalan.

Informaţia pare surprinzătoare, mai ales că după finala Cupei Spaniei, preşedintele Bartomeu l-a confirmat pe Ernesto Valverde în funcţie: "Am spus întotdeauna, Ernesto are un contract pentru anul viitor. El este antrenorul. În această seară trebuie să subliniez că, după mine, nu este vina antrenorului. Pur şi simplu, am muncit mult, am avut multe ocazii, dar balonul nu a vrut să intre în poartă. Nu este un eşec, nu e nici un sezon excelent, este un sezon foarte bun, pentru că titlul de campioană este mereu unul dintre obiectivele noastre. Am jucat finala cupei, am jucat semifinalele Ligii Campionilor şi, în final, am pierdut două meciuri. Trebuie să felicit Valencia, a câştigat pe merit. Ne-am gândit deja la sezonul viitor, dar nu începe mâine. Nu este momentul să explicăm ce se va întâmpla. Vom continua, vor fi noutăţi, dar nu este momentul să vorbim acum", a declarat Bartoneu, potrivit lequipe.fr.

Roberto Martinez, actual selecţioner al Belgiei s-a născut la Balaguer şi nu a antrenat niciodată în Spania. El şi-a început cariera în Anglia, la Swansea, apoi le-a pregătit de Wigan Athletic şi Everton. Din 2016 a preluat reprezentativa Belgiei cu care a terminat pe locul 3 la Cupa Mondială din 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: