image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia

Peste 100.000 de oameni participă astăzi, 1 Decembrie 2018, la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia. Momentul culminat este parada militară la care este prezent şi preşedintele României Klaus Iohannis.

Evenimentul a fost trasmis în direct și de Jurnal TV și a putut fi urmărit pe site-urile Jurnal.md și Jurnaltv.md.

Evenimente de Centenarul Marii Uniri, la Alba Iulia: paradă militară spectaculoasă, festivităţi, concerte de muzică populară şi cântece patriotice, tradiţionala masă populară oferită de autorităţi şi nelipsitele focuri de artificii.

O paradă cu 2.000 de forţe de ordine, transportoare blindate, tunuri, maşini de luptă, avioane şi elicoptere, va avea loc de 1 Decembrie la Alba Iulia.

Localnicii şi turiştii au la dispoziţie şi o masă populară, cu circa 40.000 de porţii, iar seara au loc concerte cu muzică populară şi cântece patriotice. Parada este programată la ora 15.30.

Programul începe la ora 7.00 cu un serviciu religios şi se încheie după ora 24.00 cu un recital la nai şi orgă pe Podul Unirii. Va avea loc un Te Deum, se va citi “Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia”, se vor primi Soliile din Cetăţile de Scaun la Sala Unirii şi se va desfăşura şi o Mare Adunare Naţională (paradă a portului popular şi reconstituire istorică).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: